Yeni Bir Yıla Merhaba: Değişim İçin Cesur Adımlar Atma Zamanı

Bu yazıyı okuyorsanız hala hayattasınız ve yeni bir yıla girmişsiniz demektir. İyi ve kötü anlarıyla bir yıla daha bitti. Zamanı geriye almak mümkün olmadığına göre, kaldığımız yerden yaşama devam ediyoruz. Nasıl bir yıl geçirdiniz? Okuduğunuz bu yazılardan ve yaşadığınız deneyimlerden yola çıkarak neleri fark ettiniz? Öğrendiğiniz şeylerden hangilerini hayata geçirdiniz? Keşke dediğiniz kaç olay yaşadınız? Bugün o ana dönseniz neler yapardınız? Bazen üzüldünüz bazen de kaygılandınız. Neleri kontrol edebildiniz, neleri kontrol edemediniz?

Bu soruların cevaplarının zor olduğunun farkındayım. İnsanız işte. Yaşarken bir tatlı telaşla birlikte bazı sınırlamalarla yaşıyoruz maalesef. Aldığımız her kararı uygulamak ve kalıcı değişiklikler yapmak her zaman mümkün olmuyor. Ama bunlarla yaşamak zorundayız. Bütün bunlar, bizim olgulaşmamız ve bekli de daha güçlü bireyler olmamız için bize sunulan fırsatlardı. Bilemeyiz. Ama bildiğimiz bir şey var; o da biz değişirsek hayat değişiyor. Bu yıl da benzer şeyleri farklı açılardan yaşayacağız belki. Bir planlama yaptınız mı? Bu yıl tam olarak ne istiyorsunuz?

İşim gereği çok fazla soru soran ve cevaplar içinden sorular çıkaran birisiyim. Bunca yıllık deneyimlerim bana sorular olmadan gelişimin ve değişimin olmadığını gösterdi. Hayata ve kendimize dair ne kadar çok soru sorarsak o kadar gelişiyoruz. Soru sormak kolaydır asıl zor olan cevapları vermektir. Verdiğiniz cevaplar yaşam yolculuğunda, yol ayrımlarında sizin nereye gideceğinizi ve kim olacağınızı belirler. Her yaşam özeldir ve cevaplar sizdedir. Bu yıl cesur olun ve cevapları vermekten korkmayın.
Fark yaratmak için farklı olun. Maddi alanlara olduğu kadar manevi alanlara da yatırım yapın. Yani kendinize. Yeni hedefler belirleyin. Bir yol haritası çıkarın. Kaygılanmayı bırakın, yaşama tutunun ve ona kendiniz bırakın. Sürekli yaptığınız şeylerden farklı bir şeyler yapın, yeni insanlar tanıyın, yeni yerlere gidin. Evinizi gereksiz eşyalardan, düşüncelerinizi gereksiz saplantılardan, ruhunuzu karmaşadan kurtarın. Bunları nasıl yapacağınızı siz biliyorsunuz. Cesur olun.

Yaşanda denge için; yaşam alanlarınız giren konuları gözden geçirmek iyi bir başlangıç olacaktır. Bu alanların hangisinde pozitif yönde bir artış olsa, diğer alanlarda da pozitif bir artış olacak? Bu değişim hayatınıza nasıl yansıyacak? Siz bu değişimi istiyor musunuz? İstediğiniz değişimler olduğunda; bu değişim size, ailenize ve çevrenize nasıl yansıyacak?
Dediğim gibi, kafamda deli sorular ve bunlara verilecek onlarca farkı cevaplar. Hayat, siz nasıl yaşamak isterseniz size öyle cevaplar sunacaktır. Arkanıza yaslanır ve her şeyin size gelmesini beklerseniz emin olun gelmeyecektir. Almak istiyorsanız küçük bir adım atın. Kaderiniz çabalarınıza bağlıdır unutmayın.

Yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve her ne istiyorsanız eğer onu getirmesini diliyorum. Mutlu yıllar. Saygılarımla

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir